costa rica, tarrazú
Krajina, ktorá ponúka veľa benefitov z miestnej kávy, ponúka aj „kávovú turistiku“ – možnosť objavovať kávové plantáže. Mnoho druhov, kvalitná pôda, vysoká nadmorská výška, to všetko prispieva k miestnej produkcii. Jedným z najväčších prínosov tejto oblasti je podpora vlády – Instituto del Café de Costa Rica (ICAFE) rozbieha výskumne zamerané farmy, kde skúša nové, experimentálne spôsoby pestovania a spracovania. Asi najznámejšou spoluprácou je Coopetarrazú, ktorá má dnes viac ako 4700 členov. Poskytuje prácu a zariadenia farmárskym rodinám, buduje infraštruktúru, poskytuje vzdelanie a vytvára možnosti výskumu a inovácií.
Káva je výborná na espresso a s týmto chuťovým profilom nebudete sklamaní ani z prípravy na filter. Má výraznú orieškovo - karamelovú chuť s jemnou dochuťou tropického ovocia a čokolády.
Kategória: | costa rica |
---|
Zvoľte variant




Región: tarrazú
Farma: coopetarrazu
Nadmorská výška: 1100 - 1800 m. n. m.
Odroda/kultivar: caturra & catuai, SHB, arabica
Spracovanie: mokré
Chuťový profil: oriešky, tropické ovocie, karamel, čokoláda
Acidita: menšia až stredná
Praženie: espresso (tmavšie), filter (svetlé)
Odporúčaná príprava: espresso, filter, moka
Balenie: 200g, 400g
Skladujte v suchu.