Espresso
Kód: BRA/200/T | Značka: mr.seed

brazil, ipê do cerrado

Rodrigo, mladý chlap spolu so svojím otcom, pánom Cirom, a jeho bratom sa o farmu starajú sami. Pestujú odrody Catiguá, Yellow Bourbon, Red a Yellow Catuaí. Farma je nádherná a je o ňu neuveriteľne dobre postarané. Spoločne vytvárajú mikro a nano loty; na sušenie kávy používajú africké lôžka. Kávu uchovávajú v šupke, čo predlžuje a zvyšuje jej kvalitu. Na svojej farme majú medzi kávovníkmi Brachiariu (krmivo pre kravy), ktorá zúrodňuje pôdu a zároveň ju chráni pred vysychaním a eróziou, ničí háďatká (malý hmyz, ktorý žije v koreňoch kávovníka a požiera hnojivá), a keď je výsadba nová a mladá, tak blokuje vietor a chráni malé kávovníky. Tento spôsob produkcie následne zaisťuje vysokú kvalitu zŕn, ktorá je pre Rodriga a jeho rodinu prioritou.

Cerrado Mineiro región:

Káva zo Cerrado Mineiro má intenzívnu dobu kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne až suché zimy. Ideálny teplotný rozsah pre pestovanie odrôd Arabica.

Región Cerrado Mineiro sa nachádza na severozápade štátu Minas Gerais. História kávy v regióne Cerrado Mineiro siaha do doby, keď producenti v tradičných kávových regiónoch museli v minulosti hľadať nové lokality mimo oblasti výskytu mrazov.

Autentická káva Cerrado Mineiro má intenzívne arómy siahajúce od karamelu po oriešky, s jemne citrusovou aciditou a dlhotrvajúcou čokoládovou príchuťou.

Reliéf: Náhorná plošina

Nadmorská výška: 900 až 1 200 m.n.m.

Pôda: Červený latosol

 

Zvoľte variant

balenie: 200g tmavé praženie (espresso)
Skladom nad 5ks | BRA/200/T
Môžeme doručiť do: 26.4.2024
€10 / ks
balenie: 400g tmavé praženie (espresso)
Skladom nad 5ks | BRA/400/T
Môžeme doručiť do: 26.4.2024
€17 / ks
1
Garancia výberovej kvality
100% arabica
2
Doručenie kuriérom
Doručenie kuriérom k Vám domov
3
Cez 3000+ výdajných miest
a 1700+ boxov po celom Slovensku
4
Káva vždy čerstvá
pražená káva je doručovaná vždy čerstvá

Farma/Región: ipê do cerrado, triãngulo mineiro

Madmorská výška: 910 m. n. m.

Odroda/kultivar: yellow catuai, arabica

Spracovanie: natural

Chuťový profil: veľmi vyvážená, tmavá čokoláda a ovocie, tóny medu a karamelu

Acidita: nižšia až stredná

Praženie: espresso (tmavé)

Odporúčaná príprava: espresso

Balenie: 200g a 400g

Skladujte v suchu.