rwanda nyaruguru, nyakizu
Pestovateľská tradícia v Rwande siaha len storočie dozadu, no kvalitou sa vyrovná ktorejkoľvek africkej krajine. Je to najmä vďaka malým farmám, kde na jednej nerastie v priemere viac ako 183 kávovníkov. Ako „krajina tisícich kopcov" ponúka ideálne podmienky pre pestovanie, avšak problém stále spočíva v transporte. Vďaka podpore vládnych projektov pre skvalitnenie výroby sa však tejto káve na trhu darí veľmi dobre.
Kategória: | výberová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Región: nyaruguru
Farma: nyakizu
Madmorská výška: 1750 - 2100 m. n. m.
Odroda/kultivar: bourbon, GR1, arabica
Spracovanie: mokré
Chuťový profil: jablko, kondenzované ovocie, liči, marmeláda, marcipán
Acidita: stredná až vyššia
Praženie: svetlé, tmavé
Odporúčaná príprava: alternatíva (filter), esspreso
Balenie: 200g, 400g
Skladujte v suchu.