rwanda, isimbi FW
Káva z Rwandy Isimbi je inšpirovaná svojim menovcom, slovom Kinyarwanda - na vrchole sopky, ktoré sa tiež používa na označenie niečoho čistého. Vertikálna integrácia a získavanie celého zberu znamená, že sa môžete spoľahnúť na hodnotenie 84+, ideálnu pre filtre alebo espresso za dostupnú cenu.
Čerešne sa selektívne ručne zbierajú, aby sa odstránili všetky poškodené alebo nezrelé čerešne. Umývacie stanice akceptujú iba dokonale zrelé čerešne, takže farmári si pri zbere dávajú väčší pozor, aby sa zabezpečilo akceptovanie maximálneho množstva čerešní.
Čerešne sa plavia, aby sa odstránili tie poškodené hmyzom alebo inak s nízkou hustotou. Čerešňa sa rozdrví a potom fermentuje za mokra počas 24 hodín, aby sa odstránil zvyšný sliz. Po dokončení fermentácie sa pergamen posiela cez triediace kanály, aby sa rozdelil do troch úrovní hustoty (A1, A2 a A3). Nakoniec sa pergamen namočí na približne 20 hodín, aby sa zlepšila kvalita a skladovateľnosť a aby sa odstránili všetky zvyšné slizy.
Po umytí sa pergamen vyberie z vody a odovzdá sa na predsušiace stoly, aby sa ručne triedil. Chyby sa často dajú ľahšie zachytiť, keď je pergamen ešte vlhký. Po tomto procese sa pergamen ukladá na stoly a suší sa na slnku, kde sa tiež dôsledne triedi, aby sa odstránili všetky zostávajúce chyby. Pergamen je potom zabalený a odoslaný do skladov.
Káva má príjemný ovocný profil s dochuťou čiernej čokolády a čaju. Je veľmi vhodná na filter, ale aj na acidnejšie espresso.
Kategória: | výberová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Zvoľte variant




Región/farma:: isimbi FW, rôzne, various rwacof
Madmorská výška: 1100 - 2000 m. n. m.
Odroda/kultivar: bourbon, FW, arabica
Spracovanie: mokré
Chuťový profil: tmavá čokoláda, čierny čaj, citrón
Acidita: stredná až vyššia
Praženie: filter (svetlé), espresso (tmavé)
Odporúčaná príprava: alternatíva (filter), esspreso
Balenie: 200g, 400g
Skladujte v suchu.