Novinka Filter Espresso
Kód: HND/200/S | Značka: mr.seed

honduras, los toltecas

Región: los toltecas

Farma: mixed

Nadmorská výška: 1200 - 1400 m. n. m.

Odroda/kultivar: catuai pacas, arabica

Spracovanie: mokré

Chuťový profil: pomaranč, čerešňa, oriešková, mliečna čokoláda

Acidita: menšia až stredná

Praženie: svetlé - filter, espresso - tmavé

Odporúčaná príprava: alternatíva (filter), mokka, espresso

Balenie: 200g, 400g

Skladujte v suchu.

 

Kategória: výberová pražená káva
Záruka: 1 rok

Zvoľte variant

balenie: 200g svetlé praženie (filter)
Skladom nad 5ks | HND/200/S
Môžeme doručiť do: 9.6.2023
€11 / ks
balenie: 200g tmavé praženie (espresso)
Skladom nad 5ks | HND/200/T
Môžeme doručiť do: 9.6.2023
€11 / ks
balenie: 400g svetlé praženie (filter)
Skladom nad 5ks | HND/400/S
Môžeme doručiť do: 9.6.2023
€19 / ks
balenie: 400g tmavé praženie (espresso)
Skladom nad 5ks | HND/400/T
Môžeme doručiť do: 9.6.2023
€19 / ks
1
Garancia výberovej kvality
100% arabica
2
Doručenie kuriérom
Doručenie kuriérom k Vám domov
3
Cez 3000+ výdajných miest
a 1700+ boxov po celom Slovensku
4
Káva vždy čerstvá
pražená káva je doručovaná vždy čerstvá

Táto káva je pomenovaná po pôvodných potomkoch oblasti Corquin, kde sídli koperácia Aruco. Táto káva pochádza od 13 členov kooperácie, ktorí sú zmesou parainema, lempira, IHCafe 90 a červený catuai. Káva sa pestuje medzi 1200-1400 m.n.m. Celé spracovanie prebieha na centralizovanej premývacej stanici tesne mimo Corquin vo výške 800 m nm. Tu sú podmienky oveľa lepšie spracovanie a vytváranie jednotných a stabilných partií. Káva sa pred tým vyplaví a premyje v drvených, fermentovaných kachľových valcoch, to všetko cez noc počas 12 – 16 hodín. Káva sa potom suší na terase 7 - 10 dní v závislosti od počasia. Niekedy môže byť potrebné použiť mechanickú sušičku, ak bola klíma nepriaznivá. Sušiarne sú vždy udržiavané pod 40 stupňov pri stabilných teplotách.

Výrobcovia: Norma Iris Fiallosová, Calidonio Oliverio, Lara Lopez, Nely Suyapa Orellana, Carlos Alfredo Estevez Mejia, Donaldo Rafael, González Fiallos, Hernan Lopez Alvarenga, Francis Arturo Romero Melgar, Osman René Romero, Melgar, Blanca Rosa Melgar, Saul Moises Mejia Urrea, Yolanda Urrea Arita, Serbio Enrrique Fuentes, Medina, Miguel Angel Paz Molina.

Kooperácia Aruco, založená v roku 2006 so 14 výrobcami sa nachádza v meste Corquín, departement Copán, ktoré leží na západe Hondurasu neďaleko hranice  Guatemaly. Výrobcovia založili kooperáciu, pretože mali pocit, že ich kávy sú nedocenené miestnymi nákupcami a chceli dosiahnuť ceny, ktoré odrážali kávu, ktorú vyrábali. Kooperácia týchto farmárov pochádza z Río Aruco, ktorého zdroj je v národnom parku Celaque (najvyšší vrch Hondurasu). Kooperácia v súčasnosti podporuje viac ako 200 výrobcov v tomto regióne od 1000-1600 mnm a pestujú sa odrody Bourbon, Caturra, Catuai Amarillo, Catuai Rojo, IHCAFE 90, Lempira, Odrody Obata, Maragogipe, Pacamara, Geisha a Parainema. Aruco podporuje svojich členov technickou pomocou na zlepšenie kvality a výnosov a finančnou podporou. To všetko pri podpore zodpovedného poľnohospodárstva v súlade so životným prostredím – farmy majú bio certifikáciu. Kooperácia teraz vyrába 26 000 69 kg vriec kávy ročne, ktoré sa vyvážajú do celého sveta a tiež sa predávajú na trh v Hondurase.