etiopia, kaffa amecha
Etiópia je považovaná za kolísku kávy na základe skutočnosti, že práve v lese regiónu Kaffa bola objavená Coffea Arabica. Dnes je Etiópia jednou z najpôsobivejších krajín produkujúcich kávu s veľkou rozmanitosťou chutí. Káva z oblasti Sidamo má veľmi zvláštny charakter a jedinečný profil kávy, ktorý ich oprávňuje považovať ich za jedny z najlepších káv na svete.
Táto káva Arabica pestovaná v tieni pochádza z malej dedinky Amecha Mecheta v Bita Woreda. Nachádza sa v regióne južných oblastí v zóne Keffa. V umývacej stanici Bita sa zrná pred spracovaním starostlivo triedia. Iba úplne zrelé a červené čerešne sa dostanú do rozvlákňovača, aby sa zabezpečila homogénna a konzistentná kvalita. Tam sa z bôbu odstráni čerešňová šupka a dužina. Potom sa fazuľa vloží do fermentačných nádrží na 36 – 48 hodín. Zvyšná dužina sa odstráni počas procesu fermentácie. Káva sa potom premyje a triedi v umývacích kanáloch. Potom sa fazuľa rozloží na takzvané „africké lôžka“ na 10-15 dní, aby sa znížila ich vlhkosť na približne 12 %. Pre rovnomerný proces sušenia, káva sa niekoľkokrát denne starostlivo prehrabáva. Aby bol pergamen chránený pred akýmkoľvek poškodením, je zakrytý počas najteplejších hodín dňa, ako aj v noci, ak sa očakáva dážď.
Kategória: | výberová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Zvoľte variant




Región: kaffa amecha
Farma: amecha - mecheta
Madmorská výška: 1920 - 2120 m. n. m.
Odroda/kultivar: grade 1, arabica
Spracovanie: mokré
Chuťový profil: ovocný čaj, červené ríbezle, citrusy
Acidita: nižšia
Praženie: svetlé, tmavé
Odporúčaná príprava: alternatíva (filter), esspreso
Balenie: 200g, 400g
Skladujte v suchu.