ethiopia kelloo nensebo, guji
Región Guji v Sidame pozdĺž rieky Mora Mora v južnej Etiópii produkuje „lesnú kávu“ alebo divo rastúce kávovníky. Tento región má tiež početné malé kávové farmy, ktoré združujú svoju kávu v kooperácii pri mletí a vývoze. Typickou odrodou regiónu Guji je heirloom. Pre nás je dôležité, že to nie je moderný kultivar, ale tradičná káva, nápadne podobná kávam, ktoré sa tam pestujú od najstarších čias. Táto dávka bola spracovaná v umývacej stanici Ch'Ire Ameli v Nensebo woreda, Guji terroir. Viac ako 700 malých farmárov prináša svoje čerešne do Ch'Ire Ameli, kde sa urobí impozantný výber a použije sa vynikajúci prírodný proces s využitím tradičných vyvýšených záhonov.
Kategória: | výberová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Región: Guji
Farma: kelloo nensebo
Madmorská výška: 1800 - 1900 m. n. m.
Odroda/kultivar: heirloom, arabica
Spracovanie: mokré
Chuťový profil: čierny čaj, citrón, slivková, červený grepfruit
Acidita: stredná až vyššia
Praženie: svetlé, tmavé
Odporúčaná príprava: alternatíva (filter), esspreso
Balenie: 200g, 400g
Skladujte v suchu.